Ivan Demidov se stal první volbou Montrealu v letošním draftu

29.06.2024, 11:44 | Aktuální téma |  Martin Formánek
 

Montreal vybíral v letošním draftu ve Vegas z páte pozice. Volba nakonec padla na pravé křídlo z Ruska -  Ivana Demidova, který v poslední sezóně hájil barvy SKA Petrohrad Jr. (MHL). Ve 30ti zápasech dosáhl mety 60ti bodů - 32 branek a 37 asistencí. V Petrohradu má ještě smlouvu na jeden rok.

Další volbou (21.) se stal útočník Michael Hage z Chicago Steel (United States Hockey League). Zde zazářil když v 54 zápasech posbíral 75 bodů.

V dalších kolech draftu byli vybráni:

3. kolo, výběr 70: Aatos Koivu, centr, TPS Jr. (Finland-Jr.)

3. kolo, výběr 78: Logan Sawyer, centr, Brooks Bandits (BCHL)

4. kolo, výběr 102: Owen Protz, obránce, Brantford Bulldogs (OHL)

5. kolo, výběr 130: Tyler Thorpe, pravé křídlo, Vancouver Giants (WHL)

5. kolo, výběr 134: Mikus Vecvanags, brankář, HS Riga (Latvia)

6. kolo, výběr 166: Ben Merrill, centr, St. Sebastian's School (USHS-Prep)

7. kolo, výběr 210: Makar Khanin, pravé křídlo, Dynamo St. Petersburg Jr. (MHL)

7. kolo, výběr 224: Rasmus Bergqvist, obránce, Skelleftea Jr. (J20 Nationell)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNo, nevím proč, ale měl jsem jakési tušení, že by nakonec skončil u nás...smajlik. Pocity jsou smíšené, ta jeho povaha není nejlepší, na druhé straně, pokud se dá do latě, bude to minimálně na přesilovku výborná posila. Zatím tedy, logicky, převažují skeptické myšlenky, ale doufám, že mě z nich Laine vyvede...
Už při odchodu Kovacevice jsem říkal, že nechápu, proč jsme si nechávali raději Harrise - tak teď se ukázalo, že s ním dlouhodobé plány zřejmě nebyly...
 
AvatarWow, byli jsme ve spekulacích v zájmu o Laineho, ale my jsme v každé spekulaci, tak mě to nechávalo klidným a jsem teď docela v šoku. Harrise jsem měl docela rád, ale stejně u nás neměl místo a elitní asi nebude nikdy. Nechápu jak z toho KH dokázal vytřískat ještě i ten 2nd rounder smajlik CBJ asi byli hodně v koutě, protože Laine chtěl pryč a oni se ho chtěli asi taky zbavit, ale i tak si myslím pro nás super deal.
Laine je pořád elitní útočník a já věřím, že s novou motivací v plném zdraví to zase ukáže. Plus faktor MSL. Je to samozřejmě risk, smlouvu má velkou, ale jen na dva roky, tak proč ne, třeba ve srovnání s PLD to je nicotná zátěž. Myslím si, že můžeme jen vyhrát a získat. A pokud on a konečně i CC překročí hranici 30 gólů, tak to může být pro nás jen zajímavé, snad i Dach zůstane fit a nemusí to vypadat vůbec zle v našem útoku, když si vše sedne.
 
AvatarAhoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik
S rusákama to mám naprosto stejně, ale za národnost nemůže, i když mě to prostě pořád dráždí, takže si nás musí získat svým umem.
Brankáři mají čas, Primeau ještě klidně může být regulérní jednička, ne každý je hvězda hned, u brankářů to trvá.
Price je jaký je, to víme, s Halákem nesouhlasím, podle mě tohle rozhodně chyba nebyla pustit jej a nechat si Caryho, určitě by Halák nedokázal to co Carey dokázal v play off a nebo v té své legendární sezoně 14/15. Halák je určitě konzistení solidní brankář, ale není hvězda jako byl Carey, bohužel, nebýt těch zranění, tak nám toho mohl předvést mnohem víc.
 
20.07.2024 14:44 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ale neplanovane) ja jsem teda za demidova strasne rad, protoze to je ten typ picku podle kvality ne potreby (i kdyz my par excellance strelce nemame snad od 90. let)) navic pusobi strasne milym dojmem (a to nemam snad az na panarina a zadorova v soucasny chvili rusky hokejisty bohuzel v lasce
...) bavil jsem se taky s kamaradem frankofonnim kamaradem z montrealu o tom, ze asi nejvetsi otazkou je jak se prosadi fowler/dobes dvojice, protoze brankare opravdu nemame. MSL je podle me vyhledove dobry kouc a jeste bylo zajimavy jak tem kamarad vnimal careyho. jako skvele technicky vybaveneho autistu)) ktery ma i slozitou rodinnou situaci a bohuzel opravdu neni hecir/srdcar v kabine, zije ve sve hlave. coz ma spousta brankaru... jasne, ale oba jsme vzpominali na jaroslava halaka a rikali jsme si, kruci, tomu to mozna ublizilo taky vic a ten ceiling mel vys a mozna na stejny urovni jako carey a minimalne do kabiny by to byl trochu vetsi bojovnik ale to jsou jen dohady) hezky leto!
 
AvatarNechapu proc to musel koupit a tim padem zabit Washington Capitals a ten jeho debilni majitel/putinovec, ale tak zrovna u nej me to neprekvapuje. Nastesti je tady snad i lepsi nahrada a to puck pedia takze at se tim ten blbec zadavi.
 
AvatarTy vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat bez tohoto webu? Mě to teda sere fakt hodně.smajlik smajlik
 
AvatarAno, to měl tehdy MB těžké, to je bez debat a já jej za to ani nikdy nehejtil a pořád jsem si říkal, že nám to ten Dvorak ukáže, že až se rozkouká, až se uzdraví, až bude mít lepší linemates a ono to tak uteklo, že jde do posledního roku kontraktu a ještě nic nepředvedl smajlik Ale třeba nás letos překvapí.
 
AvatarAle Theo, já opravdu teď hodnotil jen to, jak se mi jeví na ledě, ne poměr cena/výkon. Tam potom samozřejmě vypadají Gallagher s Andersonem ještě hůře. Znovu opakuji, a je to možná tím, že jsem pro něj vždycky měl trochu slabost, že Armia pro mě problém vůbec není. Dvorak se mi nelíbil od samého počátku a taky jsem to tu hned od počátku psal - prostě taková leklá ryba.
A ano, koukám se hlavně na hru a hodnotím pouze to, jak na mě ten hráč působí na ledě - a myslím, že za ta léta už leccos rozpoznám a dost mých poznámek se nakonec naplnilo (neříkám, že všechny smajlik). Většinou to neřeším z pohledu ekonomického. A když se vrátím ještě k tomu Gallagherovi, tak byť k jeho hře můžu mít dost výhrad, tak pořád je mnohem platnější než Dvorak, to zase teda jo...!
 
09.07.2024 10:13 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarA nebo nepanikařit a Dvoraka nebrat a počkat si s těmi picky za rybu, co bude sedět do fitu. Ale těžká situace, bez kontraktu, po finále Cupu, věděl, že Price/Weber na konci. Strašná offseason.

 
AvatarSamotný Dvorak trade nevyznívá samozřejmě vůbec dobře pro nás, ale když to člověk vezme trochu globálně s tím, že byl vlastně náhrada za KK a jak to s ním Canes podepsali, jak KK hraje, tak ve své podstatě zlatý Dvorak, který se s námi rozloučí příští rok a ještě za něj něco možná na TDL dostaneme jako cenu útěchy. Protože KK podepsaný do 2030 za 4,85 mil. je teda mnohem větší ořech smajlik

 
09.07.2024 07:50 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarA Gallagher a Anderson tě svoji hrou netrápí? Ač jsem předseda fanklubu (spíš byl) J. Andersona. Co tihle dva předvádí za poslední rok je největší problém pro Habs v poměru cena výkon.

Míro, neber to osobně, ale přijde mi (už dlouhodobě), že na dnešní NHL koukáš očima před výlukou 04/05. Kde vlastně bylo úplně u prdele, kolik hráč bral, jen jak hrál. Dnes takhle NHL nefunguje. Musíš vše vyladit - A ano, Savard, Armia, Dvorak ač jsou sakra daleko od mých oblíbenců, tak dnes jsou pro Montreal mnohem menší problém než Gallagher a Anderson.

btw: Savard má pro tým hodnotu a Armia, jestli bude hrát, tak jak v druhé půlce sezony tak taky a Dvorak (ač to byl druhý nejhorší Bergevin trade pro Mr. Drouin, tak pokud v contract year zabere, tak taky může jít), protože všichni tři budou z 90% velmi zajímavým artiklem na TD. Hlavně Savard a Dvorak - kvůli jejich pozici.
 
AvatarMě trápí delší dobu kvůli jejich hře, neřešil jsem, že je budu muset strpět ještě sezónu... A jak říkám, Armia mi zdaleka tolik nevadí.
 
AvatarArmia, Savard a Dvorak jsou v létě 2025 UFA, proč tě tak trápí? Ani jeden nehrají na úrovni svého finančního ohodnocení, na tom se všichni shodneme, ale trápit nás to nemusí a nebude dlouho, smlouvy Gallyho a bohužel i Andersona, to jsou teprve ořechy.
 
AvatarA jak aktuální je podle tebe honba za Nečasem nebo Zegrasem...?
 
AvatarArmia mě až tolik netrápí, ale Dvorak a Savard jsou pro mě trochu tvrdším oříškem, neřku-li ořechem...smajlik. Na Hutsona se těším už od loňského MS seniorů, jen doufám, že nesklouzne k nějakým exhibicionistickým projevům na ledě jako třeba Subban, protože mi přijdou tím výbušným stylem bruslení trošku podobní a v tom posledním zápase, co Hutson nastoupil, jsem tam takové sklony se předvádět malinko viděl - ale snad si to trenéři pohlídají.
A děda ještě nejsem, i když věk bych na to měl, ale to ať dcerka ještě nějaký ten rok počká, až dostuduje... smajlik.
 
04.07.2024 12:37 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNo, ještě rok na chvostu divize budeš muset vydržet. S Hutsonem a snad zdravým Dachem to ale bude zas o kus zábavnější. Když dostane během sezony čuchnout Mailloux, po něm Reinbacher nahoře, tak to taky potěší.

Jak říkám, Rutger McGroarty byl blízko. Věkově k jádru se hodí, ale tím, jak se pro Habs příznivě vyvíjel draft, tak to na draftu padlo. Třeba se k tomu vrátí.

Jj, od Gallaghera já na ledě čekám naprosté minimum. Anderson ještě trochu doufám, že to otočí a 15-20g dá. Ale... Armia/Dvorak končí smlouvy, takže budou makat a na TD po nich někdo snad sáhne. Příští rok FA bude úplně jiné kafe. Ještě vydrž dědo :)
 
AvatarNaprostý souhlas do puntíku. Ještě dodám svou oblíbenou sekci \"a podívej se jak jsou na tom ostatní\". Vždycky jsem promoval naše úspěchy z nedávné minulosti a vždy to dělat budu a seru na výsměch rejpalů jaké to vlastně byly náhody, jak finále konference 2010 tak finále Cupu 2021. Nasrat, byly to úspěchy jako hrom a neberme je na lehkou váhu. SC je grál, ale týmů je 32, takže ano, je každý rok 31 poražených, ale někteří jsou poražení a zklamaní přeci jen méně. Vždycky si člověk může kopnout do Toronta, kolik mají talentu a hvězd a v PO nepředvedli nikdy nic, co ti by za jedno \"haluzacké\" finále Cupu dali. A takových týmů je víc, i když s tak šíleným cejchem je Toronto asi jediné smajlik
Bohužel jsme kanadský tým a ty nerovnovážné podmínky Kanada vs. zejména jižní státy USA mě už začínají srát, ale věřím, že i přes to můžeme být a budeme zase na vrcholu.
 
AvatarTheo, chápeme se velice dobře, opakuji - neboj, nejsem tak zabedněný smajlik. Jen prostě připomínám to, co tu zaznělo a ano, nebylo to jen před touto sezónou, čtu tady podobné příspěvky už dlouho - a není to ani žádné hádání, prostě konstatování faktu. A ano, chápu, že kompletní přestavba nejde udělat z roku na rok - ale už jsme v ní tak 2 sezóny a jen jsem řekl, že by to pomalu chtělo řešit nějaké posilnění do útoku, zkušené a co nejkvalitnější, aby se tedy ti mladí měli od koho učit. A opakuji, že Gallaghera momentálně za takovou personu nepovažuji, byť je to srdcař a bojovník.
A fórum je tu snad proto, abychom si tu každý řekl, jak co vidí a cítí, ne... smajlik? Já si vždycky rád přečetl tvé postřehy, protože jsi daleko víc in, co se NHL týče. A potom si k tomu třeba řeknu svůj pohled, to je celé smajlik.
 
03.07.2024 14:09 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarBergevin? Vždycky bude líbit. Mám ho rád. Potkal jsem ho na MS v hale, je to skvělý chlapík. Srandista. Já si pořád myslím, že i solidní GM, ale měl jednu achilovu patu. Tahal do toho emoce, je to extrémně emoční člověk, bývalý hráč, pro hráče by dýchal (Gallagher, Weber, Price tiskovky budiž potvrzením) - Pleky Xkrát potvrdil. A toho ho nakonec stálo flek. Nedokázal oddělit vztahy s byznys stránkou své práce.

Hughes je v tomhle jinde. Bývalý agent, emoce do toho netahá. Promyšlený tah, za promyšleným tahem. V salary cap éře to ani jinak nejde.

Theodore byl můj první oblíbený brankář, miloval jeho masku. Léta tu fotku tady měl. Asi nastal čas na návrat :)

Ano, Dach musí být zdravý. Je strašně důležitou součástí. Beck/Kapanen nemají strop na 2C. Hage možná, ale to je daleko.
 
03.07.2024 14:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNechápeme. Míro ty tady házíš, loni/předloni/dnes jak se zlíbí, a pak sám potvrdíš, že jsme to psali loni: (do 2-3) let. Tady není žádné změnění plánu. Sezona 25/26 je vytyčená jako začátek reálných ambic ve hře o pohár. Rebuild nejde urychlit, když urychlíš tak si to posral a jsi na X let v hajzlu.

Mladým nikdo nehodí přes noc do vínku 200-300 zápasů v NHL. Musí si tím projít, musí se omlátit. Jinak to nefunguje. Ligu sleduješ 30let ale zároveň si občas říkám, že nemáš tušení, jak to vlastně chodí. Jak by sis představoval skutečný kompletní rebuild, kterým klub momentálně prochází, že bude za 2 roky hotový? MTL s ním prochází poprvé v novodobé historii. MB rebuild nikdy nedělal - nemohl. Nedostal svolení majitele. Gauthier byl GM klaun, Gainey měl pár dobrých rozhodnutí a nakonec ztratil trpělivost, podepsal všechny FA, co podepsat dalo. Přinesl jeden krásný PO run (díky Jaro Haláku, a pak byl tým v ..., díky Gomez a spol.)

Já nebudu lhát: Tohle forum jsem svého času doslova miloval. Pak mě vlastně přestalo bavit sem psát. 1) Je to zdlouhavé a nikam se člověk nedostane 2) Psaný text bohužel málokdy dokáže přesně vysvětlit, jak to člověk myslí. A pak dochází k X nedorozuměním.

Jak tady občas během sezony čtu: MSL ven, chybí systém, Slaf bust, atd atd, kde je progres, já chci PO - tak žasnu. Podívej jak úspěšné týmy to dlouho stavěly (Vegas neberu, to je anomálie vytvořená speciální situací). A to si řekněme - ty z jihu mají výrazně lehčí situaci. Od 25/26 bude mít tým dlouhodobě reálné ambice. Bude pravidelně v PO rok, co rok? Já věřím, že ano. Vyhraje Cup? Těžko říct, dnes je to strašně těžké, musí se sejít X faktorů a bohužel ne všechny týmy jsou na startovací pozici. Není náhoda, kdo Cupy poslední roky vyhrává a vyhrávat dál bude.

Vzdávám se, bílá vlajka. Hezké léto všem. Go Habs Go.
 
03.07.2024 14:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNechápeme. Míro ty tady házíš, loni/předloni/dnes jak se zlíbí, a pak sám potvrdíš, že jsme to psali loni: (do 2-3) let. Tady není žádné změnění plánu. Sezona 25/26 je vytyčená jako začátek reálných ambic ve hře o pohár. Rebuild nejde urychlit, když urychlíš tak si to posral a jsi na X let v hajzlu.

Mladým nikdo nehodí přes noc do vínku 200-300 zápasů v NHL. Musí si tím projít, musí se omlátit. Jinak to nefunguje. Ligu sleduješ 30let ale zároveň si občas říkám, že nemáš tušení, jak to vlastně chodí. Jak by sis představoval skutečný kompletní rebuild, kterým klub momentálně prochází, že bude za 2 roky hotový? MTL s ním prochází poprvé v novodobé historii. MB rebuild nikdy nedělal - nemohl. Nedostal svolení majitele. Gauthier byl GM klaun, Gainey měl pár dobrých rozhodnutí a nakonec ztratil trpělivost, podepsal všechny FA, co podepsat dalo. Přinesl jeden krásný PO run (díky Jaro Haláku, a pak byl tým v ..., díky Gomez a spol.)

Já nebudu lhát: Tohle forum jsem svého času doslova miloval. Pak mě vlastně přestalo bavit sem psát. 1) Je to zdlouhavé a nikam se člověk nedostane 2) Psaný text bohužel málokdy dokáže přesně vysvětlit, jak to člověk myslí. A pak dochází k X nedorozuměním.

Jak tady občas během sezony čtu: MSL ven, chybí systém, Slaf bust, atd atd, kde je progres, já chci PO - tak žasnu. Podívej jak úspěšné týmy to dlouho stavěly (Vegas neberu, to je anomálie vytvořená speciální situací). A to si řekněme - ty z jihu mají výrazně lehčí situaci. Od 25/26 bude mít tým dlouhodobě reálné ambice. Bude pravidelně v PO rok, co rok? Já věřím, že ano. Vyhraje Cup? Těžko říct, dnes je to strašně těžké, musí se sejít X faktorů a bohužel ne všechny týmy jsou na startovací pozici. Není náhoda, kdo Cupy poslední roky vyhrává a vyhrávat dál bude.

Vzdávám se, bílá vlajka. Hezké léto všem. Go Habs Go.
 
AvatarParda - ano, určitě to takové typy hráčů chce, ale my v tom PO zdaleka nejsme a nebudeme, podle toho, co tu čtu, takže je to úplně jedno...smajlik. A je to hlavně pak otázka spíš na TD v určité sezóně...
Theo - proč sis změnil profilovku, Bergevin už se nelíbí...smajlik?
 
AvatarDach je bezesporu hodně zajímavý a šikovný centr, ale, jak píšeš, to jeho zdraví je průser a upřímně - moc nevěřím tomu, že se po tom posledním zranění vrátí bez jakýchkoli následků...smajlik.
 
AvatarAle chápeme, neboj se...smajlik. Jen říkám, že už tohle rozmezí slyším poněkolikáté a není to stejné, když to řekneš loni (nebo už i předloni...) a řekneš to samé rozmezí dnes... smajlik. Ale nebudu hnidopich, jen už mě moc nebaví rok co rok poslouchat to samé...smajlik.
 
03.07.2024 13:21 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTak z Caufielda hvězda, Romanov nám přinesl Dacha (který pro mě je pořád strašně zajímavý centr, jen musí, MUSÍ zůstat konečně zdravý), Sergačjov je hvězda, \"jen\" MB udělal nejhorší trejd své kariéry. Poehling tady jsem přesvědčený, že z něj mělo vyrůst víc.

KK n. 3 průser, člověk, co bruslí jak Bambi, nikdy neměl být TOP3 pick. Tak to dopadá, když draftuješ \"for need\".
 
AvatarJednu dobu za MB jsme si taky mleli ruce jak to máme super rozjeté- KK, Poehling, Romanov, Ylonen, Sergachev a další no a kde jsou teď smajlik KH to teď bere od podlahy v dlouhodobém měřítku, viz skvělá smlouva pro elitní trio a prostě musíme věřit, musíme věřit v současné golmanské duo a třeba pak do boje o brankoviště promluví Dobeš nebo Fowler. V beku není možné, abychom z té záplavy talentu neupekli solidní top4, na které budeme léta stavět. Útok je rozjetý taky dobře, ale tam musíme doufat nejvíc plus to bude chtít i UFA rybu k doplnění.

S Nečasem si taky pořád nejsem jistý. Za mě to je šikovný hráč, ale moc \"evropský\", chce to i zmrdečky do PO jako je Tkachuk nebo Bennet.
 
03.07.2024 12:38 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarAno, vždyť nic jiného netvrdím.

Píšeš: 2-3 roky před sezonou 23/24 a to zůstává. 25/26 (dva roky potom) ready to compete (DLOUHODOBĚ). To je to klíčové. Oni nebudují tým na 1-2 roky PO run a čus přebudovat. Oni budují a podle toho i ty smlouvy sestavují na dlouhodobý contention.

Chápeme se? :)
 
AvatarTheo, píšu to proto, že to samé jsem tu četl před začátkem minulé sezóny... Takže ty 2-3 roky tu můžeme zmiňovat před každou sezónou a třeba se někdy trefíme smajlik.
 
03.07.2024 11:32 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTaky že ano, do 2-3 sezonou budou. :)

Tým je stavěný na 25/26 dál, na dlouhodobý contention. Na FA zkusili jednoho střelce (viz závěr tady https://www.youtube.com/watch?v=Uxw9uwTjHRo&t=2084s )

Nenabídli mu ale roky (smart), které dostal jinde. Na FA 2025 budou hodně aktivní, bude důvod, protože mladí budou ready a Armia/Dvorak smlouvy out. Pak už bude tížit \"jen\" Gallagher a Anderson smlouvy.

Reinbacher/Mailloux v NHL, Slaf tři roky zkušeností, Hutson rok zkušeností, Suzuki/Caufield/Dach (musí zůstat zdravý!!!) in prime, Demidov v NHL, Newhook/Beck/Roy/Kapanen v NHL. Pak se přidá Hage. Nečas by se mi líbil, ale jsou tam ale...Rutger McGroarty by mě bavil, třeba ho upečou, zájem je. Ale týmy z USA to mají (opět) snazší.
 
AvatarNe, tak to určitě není pravda a kdybych měl víc času, najdu tady příspěvky, kde jste psali před touto sezónou, že do 2-3 let můžeme být konkurenceschopní a udělat něco v SC... Takže pořád dokola. Já jsem taky nepsal, že bych chtěl za těchto podmínek Stamkose nebo Marchesaulta, jen jsem reagoval na to, že v obraně se u Savarda oháníme zkušeností, která je potřeba, ale v útoku tu kvalitní zkušenost nemáme - ano, Gallagher zkušenost určitě je, ale ne kvalitní, sorry jako...smajlik.
 
AvatarNemáš pravdu Míro, KH se na rebuild dalo zhruba těch pět let, což pořád platí, tak rozhodně neslyšíš furt dokola že za dva roky budeme jinde, odemě teda určitě ne. Letos snad už budeme relevantnější a v další sezoně bychom už nějaký push mohli udělat snad. Ale to je furt dokola, ty odmítáš oddělovat éru MB od KH, ale chápu, fandíš dlouho a jsi netrpělivý, ale pořád platí, že je Cup těžké vyhrát a týmy přibývají, je jich už 32, těžký jako říká Koreis :-D

Gally rozhodně je zkušený, bavili jsme se o veteránovi do kabiny jako je Savard v beku, tak to je Gally v útoku, prostě mentor pro mladé, ikona klubu. Že nemá kvality Stamkose je jasné.

A ano, to co jsem psal jsou vše prospecti, psal jsem top 6, ta je jasná a PAK prospecti. Co z nich bude je otázka, snad se aspon 2-3 chytí a mohlo by to být dobré nějaká budoucí UFA ryba až to bude aktuální. K čemu by nám byl letos Stamkos, Marschesault nebo já nevím kdo? Na SC push to ještě není a až bude tak budou mít 36 let. Jinak nikdo vyloženě až tak kvalitní a mladý útočník k dispozici nebyl, jo Reinhart, ale tam se čekalo, že zůstane. Máme svoje veterány, kteří nás trochu tíží u stropu tak proč přidávat další.

Samozřejmě je tady pořád varianta tradování RFA nebo prostě mladších hotových hráčů za prospekty a picky, tomu jsme asi všichni otevření, ale je třeba být velice opatrný, nikdo asi nechce opakování Sergachev-Drouin tradu.

Já jsem s naší offseason velice spokojen. V NHL šíleně posílil Edmonton a Nashville, ti budou velice silní. A Devils. Nechápu absolutně co v létě dělali třeba v Torontu, ti těm fans fakt dávají zabrat. Dallas taky bída, ale léto nekončí tak jsem zvědav co uvidíme dál.
 
AvatarSouhlas, jak už tu dříve padlo, je potřeba ty lepší drafty proměnit za dobré hráče v dobrých letech... No uvidíme, kde skončí Nečas...
 
AvatarA hlavně - většina z těch jmenovaných jsou prospekti, kteří toho ještě moc neukázali a kdo ví, zda a co ukáží...
 
AvatarZ toho, co jsi vyjmenoval, ta zkušenost moc nečiší... Já mám na mysli někoho takového, jako je třeba Stamkos, čímž neříkám, že jsem ho k nám chtěl - ale prostě kvalitního útočníka, střelce, který to může naučit ty mladé. A tím Gallagher rozhodně není! Už opět další rok tu slyším, že za 2-3 roky budeme tam a tam a vlastně stejná písnička jako loni a předloni - a ten časový úsek je pořád stejný, tak já tedy nevím... Proto říkám, že bychom měli asi pomalu to mládí protkat sem tam něčím zkušenějším, sami jste mi tu říkali, když jsem kritizoval Savarda, že bez nějakých těch zkušeností se přestavba nedělá...smajlik. Tak já bych teď tedy rád, abychom se tím řídili i v útoku...
 
AvatarMáme přece Gallaghera, to je přece duše našeho týmu, i když už to na ledě samozřejmě není co bývalo. A taky je to dnes už veterán.
Souhlasím, já bych možná taky obětoval raději Harrise než Joa, ale KH pro to třeba měl svůj důvod, kdoví.

A já bych to teda neviděl tak bledě ani v tom útoku v průběhu dvou tří let:
CC-Suzy-Slaf
Newhook-Dach-Demidov

pak Hage, Farrel, Beck, Roy, Heineman, Mešár, Kapanen

A to je jen z hlavy, snad jsem na nikoho nezapomněl
smajlik
 
AvatarA jinak - pokud bych měl vybírat já, koho budu z obrany obětovat, byl by to spíš Harris...
 
AvatarFajn, ale už bychom pomalu mohli začít doplňovat ten útok, protože tam to tedy žádná sláva není a když tedy mluvíš o Savardovi jako o velké zkušenosti, tak v útoku nic takového nemáme a myslím, že zrovna tady je to škoda...
 
AvatarMáme prostě na beku přetlak. Jo byl skvělý, velice nenápadný, ale poctivý bek, který byl dozadu velice spolehlivý, stále v plusu a i při limitovaném TOI měl i solidní body, hodně mi připomínal Edmundsona v naší finálové sezoně. Jsem rád, že šel k Devils, kde se letos na obranu hodně zaměřili. Hate Savarda chápu, ale půjde určitě na TDL a zase nějaký veterán v beku se hodí, je to skvělý kluk do kabiny a není až tak špatný za mě.

Událo se toho strašně moc v NHL, u nás především podpis Slávka, který bude naprostý win, když bude pokračovat ve výkonech z druhé poloviny sezony. Pak budeme mít top 3 CC, Suzy, Slaf locklé na hodně dlouho za na dnešní dobu hodně solidní prachy. Takže hlavně ať se všem třem daří a bude to dobré.

Na FA trhu jsme nebyli vůbec aktivní, což jsem rád, brankoviště máme pořešené, obranu v rozkvetu a útok pomalu skládáme taky. Čekal bych od minulých GM podpis Jonathana Marchessaulta, ale vůbec se nezlobím, že se tak nestalo, náš window je daleko tak na co dalšího staršího hráče.
 
AvatarMám podobné pocity - poctivý bek, který si většinou své odehrál a nebál se tvrdší hry. Už jsem ho bral jako zapracovaného člena naší defenzívy, byť někde na úrovni 5.-7. obránce. O Savardovi už jsem tu toho napsal dost, momentálně pro nás absolutně zbytečný hráč...
 
AvatarKovacevic u Devils, škoda. Pro mě to byl nadějný bek, kterého jsem měl velice rád. Škoda, že zatím zůstává Savard, který sice světlé chvilky občas má a nechci ho zase úplně vykopávat z týmu, ale perspektivu má logicky nulovou. Kovacevic ji má hodně velkou. Kvalitních beků do budoucna máme v našem týmu naštěstí dost, takže odchod Kovyho mrzí, ale není to pohroma.
 
AvatarNo a Koivu je zpět? hoď sem Theo nějakou analýzu...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 08.09
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Zbláznili se a je to jen vodítko pro další ... | více
  • Sorry, nějak se mi ten příspěvek nechtěl přidat. ... | více
  • Komu přijde smlouva Draisaitla přepálená? Mně určitě ano. To ... | více
  • Komu přijde smlouva Draisaitla přepálená? Mně určitě ano. To ... | více
  • Komu přijde smlouva Draisaitla přepálená? Mně určitě ano. To ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík