Patrik Laine bude hrát za Montreal!

20.08.2024, 08:13 | Aktuální téma |  Martin Formánek
 

To, o čem se celé léto spekulovalo, je nyní hotovou věcí. Patrik Laine opouští Columbus Blue Jackets, vyměněn byl do Montrealu Canadiens. Do Kanady míří kromě Fina také výběr ve druhém kole draftu 2026, novou součástí Columbusu se pak stal obránce Jordan Harris.

V minulé sezoně odehrál Laine za Blue Jackets poslední zápas 14. prosince kvůli zlomené klíční kosti a 28. ledna začal čerpat péči v rámci asistenčního programu, z něhož byl propuštěn 26. července.

Šestadvacetiletý hráč požádal Blue Jackets o výměnu a generální manažer Columbusu Don Waddell v pondělí uvedl, že předpokladem jakékoli výměny je férová dohoda pro všechny zúčastněné strany.

„Chceme hráče, kteří chtějí být v Columubusu. Patrik dal jasně najevo, že si myslí, že změna prostředí je pro něj nejlepší," řekl Waddell. „Podařilo se nám získat dobrého mladého hráče v osobě Jordana Harrise a zároveň zachovat finanční flexibilitu tohoto obchodu, což pro nás bylo velmi důležité. Přejeme Patrikovi vše nejlepší."

Waddell zmínil dvě důležité věci. Tou první je, že Montreal přebírá kompletní Laineho smlouvu na další dva roky a téměř devět milionů dolarů. Tou druhou je pak míněna jeho touha klub opustit. V takovém případě nemá cenu hráče držet.

„Uvolňuje nám to ruce," řekl Waddell. „Od té doby, co jsme provedli výměnu, mi volali asi čtyři GM. Spousta týmů je v situaci, kdy se snaží uvolnit prostor pod stropem, takže si myslím, že jsme udělali dobrý krok."

Zapomínat by se nemělo ani na druhé jméno. Harris získal v minulé sezoně 14 bodů (3 góly, 11 asistencí) a byl průměrně 17:28 času na ledě, to vše v 56 zápasech.

Čtyřiadvacetiletého hráče si Montreal vybral ve třetím kole (č. 71) draftu 2018 a ve 131 zápasech nasbíral 32 bodů (8 branek, 24 asistencí).

„Je to mladý hráč, skvělý kluk, je určitě šikovný," řekl Waddell. „Dává nám dalšího hráče na pozici obránce, který bude s kluky bojovat o místo, a to je to, co chcete. Dobrých hráčů není nikdy dost. Nechte je bít se v konkurenci, a nakonec se ti nejlepší z nich dostanou do týmu."

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarZbláznili se a je to jen vodítko pro další debilní smlouvy...smajlik.
 
AvatarSorry, nějak se mi ten příspěvek nechtěl přidat.
 
AvatarKomu přijde smlouva Draisaitla přepálená? Mně určitě ano. To může být v budoucnu pro Oilers velká koule u nohy. Je to docela dost nedomyšlené.
 
AvatarKomu přijde smlouva Draisaitla přepálená? Mně určitě ano. To může být v budoucnu pro Oilers velká koule u nohy. Je to docela dost nedomyšlené.
 
AvatarKomu přijde smlouva Draisaitla přepálená? Mně určitě ano. To může být v budoucnu pro Oilers velká koule u nohy. Je to docela dost nedomyšlené.
 
AvatarKomu přijde smlouva Draisaitla přepálená? Mně určitě ano. To může být v budoucnu pro Oilers velká koule u nohy. Je to docela dost nedomyšlené.
 
AvatarJen bude mít na dresu číslo 92. Pokud se nepletu, 92 měl u nás Drouin, tak snad to Lainemu nebude nosit smůlu.
 
AvatarJen jsem reagoval, jistý si o Lainem nejsi, ale to není nikdo, prostě uvidíme, ale není co ztratit. Ale taky šla sockama statistika, že má za posledních 125 zápasů nějakých 120 bodů, takže to není tak, že by to byl bust. Jen se musí rozstřílet což se doufejme stane a najde opět mušku.
 
AvatarZa mě na tom nejde moc prodělat, pokud se chytne, máme na 2 roky super hráče a doplnění TOP 6. Pokud ne, tak ho asi 2 roky utáhneme nebo třeba pošleme k někomu, kdo bude potřebovat naplnit strop. Věřím, že do přesilovek bude hodně platný. No a co k jeho povaze, asi nebude nejlepší, uvidíme, co s ním udělá prostředí v MTL. Snad ho nakopne. Obětovali jsme sice mladého beka, ale těch máme celkem dost a řekl bych, že i talentovanějších, takže fajn. Hlavně ať máme aspoň do Vánoc první dvě formace bez zranění a věřím, že i po svátcích bude o co hrát...
 
AvatarZnám Laineho velice dobře. Střelec to je, ale po tradu do CBJ to už nebyl zdaleka ten Laine jako například v jeho první sezoně, kdy dal asi 36 gólů. Může se u nás chytit, jen si tím nejsem stoprocentně jistý. Fakt si myslíš, že ho neznám a že nevím kdo to je???
 
AvatarCC je střelec, bohužel ještě zatím bez průlomové 30 g sezony, Slaf se jím taky snad co nevidět stane a do toho máme teď Laineho, což je vyloženě střelec. Pokud ho neznáš, tak si dej nějaký jeho sestřih akcí na YT. Samozřejmě může vše shořet a nemusí být z ani jednoho nic kloudného a jsme v prdeli, ale musíme věřit.
 
AvatarBudu tady možná trochu za blbce, ale připadá mi, že od doby Pačiho nemáme žádného vyloženého střelce. Máme v útoku několik hráčů, kteří mají velký skill a góly dávají. Nemáme ale hráče, kteří z každé pozice serou na bránu jednu střelu za druhou jako byl právě Pači. Nejsem si jistý, jestli zrovna Laine tímhle hráčem bude.
 
AvatarNo vždyť souhlasím smajlik. Pokud se srovná, je to pořád velmi kvalitní střelec a těch my máme opravdu pomálu...
 
AvatarJasně Míro, ty zvěsti o něm jsou všelijaké, ale musíme věřit, že se dal sám do kupy a utřídil si to v hlavě a MSL ho přivede zpět do elity na ledě. A taková porce talentu za tak mizivou protihodnotu, to asi nešlo nevzít a k dispozici žádný hráč takového kalibru dlouho nebyl a nebude. Nebo rozhodně ne v tak nízkém věku, pokud by někdo chtěl oponovat Patrickem Kanem. Pro nás totální win, buď to skončí totální nirvánou a dá 30 gólů a nebo si to odbruslí po svém a bude na dostřel a něco málo okolo 20 ti gólů mu tam spadne, stále pro nás win, sice 8,7mil za 20 gólů je málo, ale to prostě nešlo nevzít a nezkusit. Prostě za mě lepší tohle zkusit než tradovat draze a bolestivě, třeba pro Nečase, za něhož chtěli Hutsona tuším.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 16.09
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Zbláznili se a je to jen vodítko pro další ... | více
  • Sorry, nějak se mi ten příspěvek nechtěl přidat. ... | více
  • Komu přijde smlouva Draisaitla přepálená? Mně určitě ano. To ... | více
  • Komu přijde smlouva Draisaitla přepálená? Mně určitě ano. To ... | více
  • Komu přijde smlouva Draisaitla přepálená? Mně určitě ano. To ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík