Michal Možný o Habs: obrana

08.09.2011, 14:01 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Členem redakce webu habsczech.com se stal na počátku roku 2010. Nezařadil se do kategorie „slibotechen" a o Canadiens na stránkách referuje dodnes. Reportáže ze zápasů a různé analýzy dokazují, že Michal Možný hokeji rozumí. Ještě před začátkem série přípravných utkání se spolu s ním podíváme blíže do všech řad týmu Habs.

Gólmani, obrana, útok. K tomu se redaktor Michal Možný vyjádří postupně ve třech rozhovorech, které mapují současnou situaci v organizaci Montreal Canadiens a zároveň odhalují jeho vlastní názory. Každé ze tří interview obsahuje deset otázek k dané tématice. Svůj názor můžete samozřejmě zveřejnit v diskusi. Dnes je na řadě obrana

Hlavní téma - Josh Gorges. Jakou bys mu dal smlouvu?
Já bych byl spíše pro víceletou smlouvu, bylo to jeho první zranění a před tím neměl žádné problémy. Věřím, že tento rok bude opět naším defenzivním pilířem a jeho cena spíš vzroste. Naštěstí pro nás, defenzivní beci nebudou nikdy tak cenění jako ofenzivní, takže vedení zase tak moc neriskuje.

A co bys udělal s Andrejem Markovem?
Moc těžké najít správné řešení. Ty peníze jsou podle mého naprosto šílené, zasloužil by si je pouze tehdy, pokud by měl odehranou celou sezonu. Vedení se rozhodlo jít druhou cestou risku a podepsat takhle (za menší peníze by Markov asi nekývl). Jestli udělali dobře, to se uvidí. Pokud Markov vydrží, tak bude vedení blahořečeno, pokud ne, propadne se do horoucích pekel. Podle mého poslední roky pouze paběrkoval, není už nejmladší, takže já bych ho za tyto peníze nepodepsal a raděj ho poslal na Floridu. Tím pádel bych udržel Wisniewskiho, i když také asi za přemrštěné peníze, ale aspoň se 100% zdravím.

Jak na tebe působí Jemelin? Bude to dobrý bek?
Znám ho jen z mistrovství světa a tam působil místy dost komicky. Zatím v něj důvěru nemám, ale rozhodne se v kempu a přípravných zápasech.

Jsi rád, že zůstal Hal Gill?
Ano, poslední sezonu odehrál celou v solidním tempu, v play-off také nezklamal. Navíc dokáže odehrát velkou porci zápasů, odvede v týmu kvalitní služby.

Jak by podle tebe vypadaly obranné dvojice?
Markov - Gorges, Gill - Subban, Špaček - Weber (Jemelin). Weber asi šanci nedostane, proto doufám, že tam bude někdo, kdo si to zaslouží kvalitními výkony v přípravných zápasech

Bude znát absence Romana Hamrlíka? Nabídl bys mu víceletou smlouvu?
Ano, pořád si odehrál svoje, dvouletou smlouvu bych mu dal.

Jakou roli bude v obraně hrát Jaroslav Špaček?
Tipuju třetí obrannou dvojici a předávání zkušeností mladšímu kolegovi. Své si taky odehraje, navíc když mu ubude ice timu, může mu to jen prospět.

Myslíš, že byl James Wisniewski udržitelný?
Byl to asi nejlepší nákup poslední doby. Když se ale podepsal Markov, bylo jasné, že už pro něj není místo. Columbus ho navíc štědře odměnil, takže nebyla šance, jak ho získat.

Příští rok končí smlouva Gorgesovi a Subbanovi. Je reálné, že jeden z nich odejde?
Subban určitě ne a Gorgese se vedení snad také nezbaví, pro mne jsou oba dva základní stavební kameny. Peníze na ně budou.

Kdo z NHL bude podle tebe disponovat hodně dobrou obranou?
Očekávám, že zase Boston, hlavně díky Thomasovi. Po té se do dobře bránících vrátí určitě Buffalo. Na Západě to bude klasicky Vancouver, který ale také těží ze své útočné síly.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
10.09.2011 22:08 | reagovat
nabidka | a@centrum.cz
veílmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Neni zac, chte nechte jsem to "pracovne" musel resit, tak jsem to dal i zde. Prijde mi to lepsi nez psat nejaky clanek.... ten za chvili zapadne, takhle je budeme mit aspon chvilku jeste na ocich...
 
AvatarReakce na příspěvek:Doufám, že si uvědomí, že prachy nejsou vše... Sice se taková katastrofa může stát kdekoliv, ale v Rusku je pro to větší pravděpodobnost. Tam se totiž začne něco dít, až je kupa mrtvéch, bohužel...
 
AvatarReakce na příspěvek:A bude jich víc...
 
09.09.2011 10:11 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarPodle mne stojí za zmínku v souvislosti s posledními tragickými událostmi:

"Americký reprezentant Yan Stastny, syn legendárního Petera Šťastného, předčasně končí angažmá v ruském CSKA Moskva. Bývalý hráč Bostonu nebo St. Louis měl sice s CSKA ještě roční smlouvu, ale obě strany se nyní dohodly na jejím ukončení. Bližší okolnosti ruská média neuvedla."
 
08.09.2011 22:09 | reagovat
Tommy | tomas148@centrum.sk
ja si myslim ze bud. sezonu by sme uz postupne mohli davat sance aj Tinordimu, ktory by o rok mohol byt pripraveny aspon nakuknut do prveho timu, a taktiez na farme mame zopar dobrych bekov takze bud. leto mozno nas viacero bekov ale snad Gorges ostane, pravdepodobne pojde Spacek a zrejme aj Gill
 
AvatarReakce na příspěvek:Já doufám, že Weber šanci dostane, přál bych mu to, ale bojím se, že vedení bude preferovat Jemelina a Weber bude plnit roli sedmýho beka... Uvidíme, co přinese příprava...
 
AvatarPředně chci poděkovat Martinovi za ten banner jako vzpomínku na naše tragicky zesnulé reprezentanty...smajlik.
Jinak k článku - souhlasím s tím, že Wisniewski, i přes jeho trochu nelichotivé hodnocení na srazu, by byl v současné době lepší akvizicí než "porcelánový" a hlavně nesmyslně přeplacený Markov! U Gorgese jsem taky čekal dlouhodobější kontrakt, když ho dostal daleko víc zdevastovaný Markov, ale holt vedení má na celou věc jiný názor... Na rozdíl od Michala si já myslím, že Weber šanci určitě dostane a aspoň zpočátku bude roli sedmého beka plnit Jemelin, je tu i Woywitka...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 16.09
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Zbláznili se a je to jen vodítko pro další ... | více
  • Sorry, nějak se mi ten příspěvek nechtěl přidat. ... | více
  • Komu přijde smlouva Draisaitla přepálená? Mně určitě ano. To ... | více
  • Komu přijde smlouva Draisaitla přepálená? Mně určitě ano. To ... | více
  • Komu přijde smlouva Draisaitla přepálená? Mně určitě ano. To ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík