První prohra sezony v Bostonu

11.10.2024, 08:13 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Hned po vydařeném vstupu do sezony odcestovali hráči Montrealu do Bostonu. Rozhodla druhá třetina, kdy Boston odskočil na rozdíl tří branek. Montreal pak sice dotáhl na rozdíl jedné branky, ale Mark Kastelic rozhodl o výhře Bostonu 6:4.

Branky a nahrávky
12. McAvoy (Marchand, E. Lindholm), 14. Kastelic (Zadorov, Koepke), 19. E. Lindholm (Zadorov, Pastrňák), 36. Pastrňák (Zacha, E. Lindholm), 37. Koepke (Beecher, Carlo), 56. Kastelic (Koepke, Carlo) - 9. Gallagher (Armia, Hutson), 13. Caufield (Guhle, Hutson), 50. Josh Anderson (Guhle, O. Kapanen), 56. Gallagher (J. Evans, Armia).

Statistika
Střely na bránu: 29 - 24 | Přesilová hra: 1/5 - 1/6 | Trestné minuty: 12 - 10

Kdo se postavil do brankoviště?
Jeremy Swayman (BOS) - 20 zákroků, 4 OG, úspěšnost 83,3 %, odchytal 60:00
Cayden Primeau (MTL) - 23 zákroků, 6 OG, úspěšnost 79,3 %, odchytal 57:11

Tři hvězdy utkání
1. Elias Lindholm (BOS) - 1+2
2. Mark Kastelic (BOS) - 2+0
3. David Pastrňák (BOS) - 1+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNehodnotím ostatní zápasy, ale jen tento a to mi náš výkon přišel ok.
 
AvatarPardo a Michale - Tak to teda fakt nevím, jaký zápas jste konkrétně sledovali, když oba tvrdíte, že nás Sens nepřehrávali. Vlétli na nás od začátku a naše první větší ohrožení branky soupeře přišlo v době, kdy jsme se štěstně dostali k prvnímu gólu. Spadlo nám to tam i podruhé díky krásné střele CC a druhá třetina byla velice podobná, kde Sens neskórovali jenom díky vynikajícímu Samovi, Ve třetí třetině si myslím, že už jsme si to pohlídali a nebyli jsme tolik přehrávaní, ale pokud jde o ten diametrální rozdíl mezi naší hrou a hrou Sens o kterém píše Míra, tak já ho také rozhodně vidím a bohužel se to netýká jenom tohoto zápasu.
 
AvatarNo tak hoši, jestli nevidíte ten diametrální rozdíl v zakládání útoků, v pohybu a i v technické vyspělosti, což se všechno v tom zápase objevilo, tak nevím...smajlik. A jak jsem říkal, úplně do očí bijící to bylo v přesilovce. Já jen komentuju to, co jsem doposud viděl a s ohledem na to, že už nemáme tak úplně nezkušené mužstvo, od kterého se očekává ten boj okolo osmého místa... Jinak jsem samozřejmě s bodovým příspěvkem spokojený, jen mám obavy, že tímhle způsobem to nepůjde pořád.
 
AvatarTaky bych neřekl, že nás přehrávali. Byli pasáže, kde ano, ale zase v jiných jsme byli lepší my. Ano, souhlas, že náš přechod je zatím hodně jednoduchý a moc hezkých kombinací tam není a puk nechodí na hokejky tak, jak by měl...
 
AvatarPřed sezonou všichni z týmů v rebuildu favorizovali na nějaký postup výše spíše Sens, Sabres a Wings, nás málokdo, tolik k síle týmu na papíře smajlik

Jinak já konečně viděl celý zápas a teda žádné přehrávní ze strany soupeře jsem neviděl, jak tady zaznělo. Byl to samozřemě těžký zápas, jako už se Sens klasicky, těžší zápas než jak napovídá finální skóre zápasu, ale že by nás v něčem školili? Nevím no. Samozřejmě práce je pořád hodně a Monty musel předvést hodně slušných zákroků, ale Ullmarka se taky zrovna nenudil. CC to tam padá, Slaf je pevnou součástí první lajny a dělá přesně to co potřebujeme, jen by to teda trefu určitě chtělo, protože měl samá áčka i na tom nešťastném MS, takže i s MS už to je dost zápasů bez branky. Ofenzivně se trochu trápí i Suzuki, ale to přijde. Hutsona je radost sledovat, škoda, že mu odebrali ačko u toho prvního gólu.
 
AvatarNo já jsem si před začátkem sezony při pohledu na soupisku Sens řekl, že to není bůhví jaký top tým. Oni nám ale ukázali, že minimálně o WC bojovat mohou a to říkám i když sens moc nemusím.
 
AvatarVítězství potěší, stejně tak zatím výborný Hutson, který mě zatím rozhodně nezklamal, Montembeault, který je v dosavadních zápasech velice jistý a klidný, i Caufield, kterého by takový slibný střelecjý začátek mohl nakopnout do celé sezóny. Co mě ale opět moc nepotěšilo, to byl obraz naší hry - ano, dali jsme 4 góly, ale když se podívám třeba na úsek do prvního gólu, který spadl jako blesk z čistého nebe, tak jsme byli jednoznačně horší v bruslení, přechodu do pásma (opět vůbec neexistoval žádný systém...), přesilovky zase raději nekomentuju. Ottawa má tu kvalitu mladých úplně někde jinde a tam ta hra dávala nějaký smysl - nevím, proč my to musíme jen nahazovat... U těch přesilovek bylo krásně vidět, co udělá pohyb a rotace hráčů, kteří si to umí rychleji nahrát...
Vím, většina tu řekne, že jsem zbytečně kritický, když máme po třech zápasech 4 body, ale všichni 3 soupeři nás přehráli a to není úplně nejlepší zjištění smajlik.
 
AvatarMusím smeknout před Hutsonem, to je krása, co předvádí. Dostat do tempa hned CC také není špatné. No a mít ve formě Sama v bráně, pak to je velká šance na výhru. Vrátili jsme se k poctivému blokováno střel, co prošlo chytl brankář. Na Ottawu se nám dlouho nedaří, takže takový výsledek rozhodně potěší. Ještě to chce trefu Slavka...
 
AvatarTy otazníky tam samozřejmě nemají být.??
 
AvatarLane Hutson Ole,Ole,Ole. Zbožňuji ho naprosto.??
 
AvatarJe to sice malinko úleva, ale na to, jak se posílilo v útoku, je to v té koncovce opravdu velká bída...smajlik.
 
AvatarTak vám to proti nám vyšlo Míro a musím ti zaslouženě pogratulovat, byli jste dvě třetiny jednoznačně lepší a my jsme se k nějakému většímu tlaku odhodlali až ve třetí třetině. Ta naše čtyřminutová přesilovka byl naprostý vrchol. Je ale pravda, že i přes výhru by jste především na koncovce měli zapracovat.
 
AvatarTak uvidíme.smajlik smajlik
 
AvatarMichal.F: A já budu doufat, že ten náš pád zastavíme právě proti vám...smajlik.
 
AvatarProti Torontu jsme sice byli herně horší, ale přineslo nám to body. Dnes jsme byli znovu jednoznačně horší a zaslouženě žádné body nemáme. Je neuveřitelné, jakým způsobem je necháme hrát, oni měli neustále prostor k tomu aby mohli střílet nebo nahazovat od modré a téměř všechno jim prošlo na bránu. Jsem měl normálně při každém i třeba jednoduchém nahození strach, že to tam Bostonu spadne, ale to je přesně ta tragická práce před brankou, o které tady píšete. Ještě se musím vrátit k tomu, co psal po minulém zápase Michal. Přesilovky opět hrané způsobem pošlu přihrávku na CC a on to tam trefí z první, to fakt dokola nejde. To jako nemůže MSL nastavit jiný systém hraní přesilovek nebo co?
U koho se ovšem musím zastavit, tak to je Anderson, už loni absolutně nedával góly, do šancí se téměř nedostával a letos je to za mě zatím podobné a nepřipadá mi, že by šel nějakým způsobem nahoru. No nic, snad si alespoň spravím chuť až vás dneska vyklepeme Míro. smajlik smajlik
 
AvatarTo se rozjede, chce to čas :-)
 
AvatarŠpatná práce v predbrankovem prostoru, bohužel korunovaný nic moc výkonem Primeaua. To když se sečte, tak nemůžeme myslet na body u tak silného soupeře. Co potěší je Gally, Hutson. Proti Torontu vynikající první třetina, tady spíš úseky, ale proti silným soupeřům 2 body beru.
 
AvatarTakže herně stejný obrázek jako v zápase s Torontem - většinu času jsme byli herně dost přehrávaní a Boston nás několikrát na dlouhou dobu zamknul v našem pásmu i při hře 5 na 5 - takže nesouhlasím s Pardou, že by jim tam spadlo všechno, byli prostě lepší a těch gólů mohli dát víc. Rozdíl oproti prvnímu zápasu byl v tom, že od gólmana nepřišel tak excelentní výkon (ale takový nemůžeme čekat v každém zápase) a obrana nebyla tentokrát zdaleka tak precizní, v předbrankovém prostoru strašně volného místa a nechápu, jak tam mohou nechat naprosto samotného takového střelce jako Pastrňák...! Mrzí mě to, ale Primeau nechytil, víceméně, nic navíc, naopak bych řekl, že u tří gólů nemá nejčistší svědomí. Bohužel, za ty 2 zápasy jsem neviděl v přechodu do útoku žádnou změnu, většina akcí jen na náhodu. A přesilovky ani komentovat nechci, když člověk vidí, jak to chodí z hokejky na hokejku Torontu i Bostonu, je mi smutno...smajlik.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.10
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Od začátku sezony mě naše hra ani trochu nebaví. ... | více
  • Velká škoda, nemohl jsem věřit vlastním očím, jak tragicky ... | více
  • Škoda, bylo to hratelné, ale je třeba vidět pozitiva, ... | více
  • Zápas celkem vyrovnaný, ale zachrápali jsme první třetinu, což ... | více
  • Nehodnotím ostatní zápasy, ale jen tento a to mi ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík