Habs opět dostali lekci

23.10.2013, 04:23 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Habs opět dostali lekci v bojovnosti a soupeř znovu zvrátil vývoj zápasu. Bohužel ho tentokrát Montreal nedokázal vrátit zpět a s promrhaným vedením ztratil i dva body, štěstí jako proti Columbusu se už na stranu Canadiens nepřiklonilo. Jak to vše tedy probíhalo?

Na úvod zápasu si obě strany vyměnily pozdravy v podobě slušných šanci. Poté se hra stabilizovala, ale útočníci na obou stranách se zmohli pouze na střely z větších vzdáleností. Poté ale přišly průniky na obou stranách, nejprve Gallagher a poté Hemský, ale brankáři zvítězili. První přesilovou hru hráli Habs v jedenácté minutě, ale nic kloudného nevymysleli. Naopak z protiakce zahrozil opět Hemský, který dělal obraně Montrealu největší problémy. V šestnácté minutě přišel block v třetině Edmontonu, kterou režírovala Desharnaisova řada a vypracovala si skvělé příležitosti, ale výsledkem byla pouze další přesilovka, což se ukázalo jako důležitý moment celé třetiny. V již zmíněné přesilovce si puk předali po ose Bournival-Markov-Plekanec ihned po buly a zakončovatel se nemýlil krásnou ranou mezi betony. 1:0 pro domácí, ale ti se takovým vedením nenechali uspokojit a hned z další protiakce mohl skórovat Gionta, když jel na branku osamocen, ale opět nedal. Kapitán se v koncovce trápí, zejména Pleky ho solidně zásobuje pasy, ale Gio se ne a ne trefit. Nicméně ani v dalším střídání Habs nepolevili a zámek v pásmu si vytvořila dokonce i čtvrtá řada. Blunden a Whiteem výborně drželi kotouč a když už to skoro vypadalo pro Oilers dobře s pukem na Jonesově hokejce, tak o nádherný moment se postaral Brendan Gallagher, když vystihl pas edmontonského křídla, které skvěle napadal White, v rychlosti vyrazil na bránu a nádherně zavěsil pod víko Dubnykovy branky. Výtečně Gallagher, ale pochválit je třeba i Whitea, jenž letos hraje skutečně výborně. Povedený konec první třetiny se velice povedl, pouze pár sekund do konce zahrozil Perron, ale jeho pokus zneškodnil Price. Zajímavá byla “bitka“ na konci třetiny. Travis Moen a Gazdic chtěli změřit síly, ale když si po vzájemné komunikaci sundali nejprve rukavice a pak i helmy, tak byly dosti zuřivě čárovými zastaveni, aniž by došlo k jediné ráně.

Druhou třetinu začaly oba týmy opatrněji, branku ohrozili pouze Blunden, Bournival a Nugent-Hopkins. V sedmé minutě opět vybojoval puk Larry Eller, a když už se chystal střílet, tak byl podržen, bohužel bez odezvy sudích. Poté přišly opět velké šance na obou stranách. Nejprve přečíslení Plekance a Gionty a po nebezpečné střele Plekyho mohl dorážet do poodkryté branky kapitán, ale netrefil puk. Na druhé straně následně řádil mladý Yakupov, ale Price držel neprůstřelnost, bohužel ne na dlouho. Po sporném momentu, kdy edmontonští hráli v šesti, hráli naopak oslabení domácí, jelikož ven šel za držení Desharnais. Nicméně přesilovku Habs bez problému ubránili a dokonce si už v plném počtu mohl připsat další gól Gallagher po spolupráci Galchenyukem, jenomže z protiakce ukázal své umění opět Aleš Hemský a snížil. Další gól přišel za nedlouho a po zákroku Price dával do poloprázdné branky Šmíd. Vše vyplynulo z laxnosti v obraně a historie se opakuje (zápas proti Columbusu). Závěr třetiny patřil EGG line, ovšem bez gólové tečky.

Třetí třetinu opět začaly oba týmu pomaleji a na ledě se moc nedělo. Až v sedmé minutě předvedl další fantastický pohyb na modré čáře P.K. Subban, když nádherně odmítl protihráče, pronikl až do pásma a nahrával Ellerovi, na kterého zívala prázdná brána, ale v poslední minutě mu bránící hráči vypíchli puk. V obraně spoluhráčů je výborný. Řeč je o Ryanu Whiteovi a jeho výborné práci, když si na Giontu vyšlápl nehezky Jones, tak ukázal, že takhle určitě na kapitána nemůže. Hrálo se 4 na 4 a bohužel nastala pohroma pro Canadiens. Nejprve v dalším přečíslení nedal Priceovi šanci Petry a o dvě minuty později dával na 4:2 Jones. Na první tři puky v síti si Price díval bezmocně, ovšem čtvrtý gól jde i na jeho vrub, nicméně ztráta vedení je zakořeněná mnohem dál. Habs byli rozhozeni, což není divu, ztratili dvougólové vedení a dostali čtyři góly v řadě, tak chybovat začal i Subban. Na Habs dále v průběhu třetiny byla vidět snaha o zvrácení nepříznivého výsledku, ale Dubnyk byl vždy na místě. Závěrečný tlak přišel a dvě sekundy do konce přinesl i branku útěchy, ale na ztrátě dvou bodů to nic neměnilo.

Opětovná ztráta vedení znamená bití na poplach. S více než hratelným soupeřem ztratit vedení se nesmí stávat a už vůbec ne dvakrát ve třech zápasech a ještě k tomu doma. Neuvěřitelná laxnost v obranné hře vedla ke všem brankám a Carey Price se může na své obránce zlobit oprávněně, neb i u čtvrtého gólu nedokázali správně pokrýt dojíždějícího hráče. Aktivní byla opět EGG a Pleky line, ovšem spálili spoustu šancí. Tento zápas musí Therrienova družina brát jako vztyčený prst a určitě by se z něj měla poučit. Ve čtvrtek totiž čeká Habs opět doma velice silný soupeř z Anahaimu.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Byl povolán Pateryn, Therrien zase zkouší. Máš pravdu, ale na druhou stranu proč nezkoušet mladé. A SJ ani Ducks nejsou zrovna fyzičtí soupeři, tak by to snad vadit nemělo, nicméně Tinordi se mi zatím líbil víc než Beaulieu.
 
23.10.2013 20:26 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJarred Tinordi a été cédé aux Bulldogs de Hamilton par le Canadien, mercredi matin, au lendemain du revers de l'équipe aux mains des Oilers d'Edmonton au compte de 4-3.

Chápe někdo proč sakra Tinordiho přeřadili zpátky k Dogs? Podle mě je to blbost, trochu síly v týmu teď potřebujeme, když je mimo Parros i Prust. Kdo se za nás bude bít? Gally s Giontem? -_-
 
AvatarReakce na příspěvek:Nejhorší ale je, že má pravdu o to je ta ztráta dvou bodů horší. Oni toho opravdu moc nepředvedli a nejnebezpečnější byl Hemský a jejich protiútoky, které jsme jim dovolovali po naších chybách a nedůrazu. Ale mohl si to odpustit, o tom žádná.
Kalifornské týmy nás prověří mnohem víc.

Ještě jsem vůl zapomněl napsat do reportu o té ovaci pro Hammera. Moc hezký okamžik.
http://www.youtube.com/watch?v=HsepcS_pmvk
 
AvatarReakce na příspěvek:Navíc je asi solidně motivoval Eller, co jsem teď četl na sportu... No prostě bída... Na tripu jsme se prezentovali pěkným hokejem a supr defenzívou, to doma neplatí a jestli budeme takto lacino ztrácet body a navíc bude produktivní jen jedna formace, tak budeme mít malé šance být nahoře...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já šel spát až po druhé třetině a udělal jsem dobře, protože už v té době to bylo k nevíře...! Místo, abychom Edmonton dorazili na začátku druhé třetiny, kdy byli absolutně neschopní čehokoli, tak si necháme dát dva rychlé góly a nakonec s takhle průměrným mužstvem ztratíme oba body - to je prostě děs! Souhlasím s tím, že Anaheim a San Jose si z nás s takovým výkonem musí udělat trhací kalendář...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Naprosto souhlasím. Asi byla i trochu chyba upřednostnit Beaulieuho místo Tinordiho. Důrazný bek chyběl. Zkrátka už se moc těším na tu naši dvojku Murray-Jemelin. Bouillon byl třeba poměrně dost laxní, především u čtvrtého gólu, ten taky hraje poslední sezonu u Habs. Gio je už obehraná písnička. Jak píšu v reportu, u něj vše koncí, je to koncový hráč smajlik
Místo něj by se mi líbil třeba Marleau nebo Vanek, po sezoně jsou UFA smajlik
 
23.10.2013 08:44 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Hej v oficiálnom vyjadrení sa píšu že bude mimo tri týždne.
 
AvatarV noci jsem naštěstí po prvním našem golu usnul:))) to se mi krásně spalo, ovšem ráno je o to krutější... Zkoukl jsem jen sumář, ale zase se objevuje v obraně ohromný nedůraz, stejně jako v minulé sezóně. Pokud v tomto budeme pokračovat, tak nám další dva soupeři nasypou ranec. Ale víme, jak to u MTL bývá, snad nastoupí opět Jánošík... Bohužel Gio už působí pouze jako brzda, po sezóně se s ním rozloučíme (doufám) a přivedeme adekvátní posilu do prvních dvou formací... Nevíte, co Paci? Opravdu byly potvrzeny 3 týdny? Snad brzo naskočí
 
23.10.2013 07:05 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarAko toto je v prdeli. Totálne slabý Edmondon a my prehráme, tak potom čo chcú hrať proti Anaheimu a San José. To si ani neškrtnú. smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Edmonton Oilers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.10
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Sorry, ale napsal jsi to tak, že to vztahuješ ... | více
  • Já měl na mysli konverzaci v předchozím postu. ... | více
  • Pardo - Asi nejsi jediný, kdo ztrácí trpělivost s ... | více
  • Ale zrovna o tomhle zápase tu nikdo nic nepsal...smajlik. ... | více
  • To je zase negace smajlik Přitom tempo zápasu jasně ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík