Samuelsson a Sturm posílili Floridu. Jak na to zareaguje Montreal?

24.10.2011, 14:09 | Preview |  Monika Gordíková
 

Tréninkové centrum v Brossardu mělo včera zabouchnuté dveře. Za nimi diskutovali Canadiens o své současné situaci a snažili se najít řešení. V noci na zítřek v utkání proti Floridě uvidíme, zda byla debata k něčemu dobrá. Proti Panterům budou v sestavě Habs také Michael Blunden, jenž byl povolán z Hamiltonu, a Petteri Nokelainen, který byl součástí včerejšího trejdu.

Po ranním „intimním" setkání v Brossardu si s novináři promluvil například obránce Josh Gorges. Některé detaily nechal v soukromí kabiny, prozradil však, že se pod mikroskopem řešily týmové chyby. „Není jednoduché si takhle promluvit, zejména v této době," řekl Gorges, který pohotvě poukázal na své vlastní chyby a také vyvolával lepší týmovou práci. „Víte, Kesselovi jsem ten gól daroval. Nebyla to chyba brankáře, nýbrž moje. Dovolil jsem mu vystřelit. Carey vám možná řekne, že by měl být lepší, ale ve skutečnosti musíme být my před ním lepší."

Před novináři není patrná vzájemná kritika. Na veřejnosti je to dobře, otázkou je, zda se takhle nechlácholí i v kabině. Například Yannick Weber odmítá, že by za současnými výsledky stála nezkušenost mladého týmu a vychvaluje kolegy z obrany. „Jsme mladý tým, ale ne nezkušený. Každý právě teď nehraje svou nejlepší hru, ale když se podíváte blíže, uvidíte, jak dobře hraje Jemelin. Přináší fyzickou hru. Vypadá, jako by byl vždy součástí NHL. To samé Diaz. Samozřejmě, že kluci jako Markov, Špaček a Campoli nám ale chybí," řekl Weber.

Oba týmy před dnešním duelem řádily na přestupovém trhu. Na straně Montrealu se jednalo o trejd, který možná dodá týmu nějaký impuls. Moc si od toho však nikdo neslibuje. To na Floridě netaškařili a svůj tým posílili. Z Vancouveru přišli zkušení útočníci Marco Sturm a Mikael Samuelsson. Druhým směrem putovali David Booth, Steve Reinprecht a třetí kolo draftu 2013.

Organizace tak reagovala na prohru 0:3 s Buffalem. „Nebyl jsem spokojený s výkony týmu v těch dvou zápasech. Nechtěl jsem jen sedět a nechat ten problém hnisat. Chtěl jsem změny, které povedou k lepšímu," řekl GM Dále Tallon. Účinek ten obchod měl už po pár hodinách, kdy Panteři porazili Islanders 4:2. Noví hráči sice ještě nebyli ani na cestě, ale možná se dostavila právě zmiňovaná duševní podpora a všechny namotivovala snaha.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Pak už se převaha vytrácela a ty dvě slepené oslabení na konci druhé periody tomu moc nepřidaly. Dva body si veze soupeř, je mi z toho blivno. Koho chceme porážet, když ne tým jako Floridu? Podle mě je už to křeč a taky hodně hráčů je si myslím připo.raných z toho tlaku, který je na ně v Montrealu určitě vyvíjen, protože Canadiens poslední v tabulce to je prostě mazec.
Jediné co mě napadá, co by mohlo situaci zlepšit je výměna trenéra, nějaký trejd většího významu, než ten minulý a nějaké nečekané vítězství prosti silnému soupeři, třeba proti Flyers. A pak nás čeká 2x Boston a proti tomu se naši umí vždycky vyhecovat, tak uvidíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jako bylo by hezký věřit tomu, že se tohle spraví pouze výměnou trenéra, ale to by byla dost naivní představa... Třeba to nějaký impuls přinese, ale ti hráči prostě vůbec nejsou sehraní a než tohle do nich (a pokud vůbec) případný nový trenér dostane, je půlka sezóny pryč a osmička také smajlik.
 
25.10.2011 04:54 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Mně přijde, jako by hráli se svázanýma rukama (a občas nohama). Mám tendenci spíš věřit, že problém je skutečně v Martinovi. Dobře to vystihl moment, kdy Budaj gestikuloval na střídačku, jestli má jít ven, a Martin to podle komentátorů vůbec nevnímal - Budajovi musel ukázat asistent.
 
AvatarReakce na příspěvek:Takže další ostuda, už nedokážeme porazit ani Floridu a navíc se zranil i Pacioretty - když se daří, tak se daří...smajlik. Tohle je fakt zralý na totální obměnu mužstva, protože tohle působí vyčpěle a naprosto bez jakékoli kreativity - naše útoky je pouze a jen nahazování, žádná kombinace, přihrávky nesedí, prostě tu není nic, o co bychom se mohli opřít. Navíc děláme zbytečné kiksy v obraně, i druhý gól byl toho jasným důkazem, když Gill má úplně v pohodě puk na hokejce, ale nesmyslně ho pošle za bránu, kde ho samozřejmě ztratíme a už byl problém, který skončil gólem... smajlik. Proti Flyers očekávám pořádnou nakládačku a snad se konečně něco razantního stane, protože jinak se asi nějakého vítězství v dohledné době nedočkáme!
 
AvatarReakce na příspěvek:Já jsem třeba vůbec nepochopil vyloučení Paciorettyho - kam ten rozhodčí koukal a co viděl, to fakt nevím...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak si myslím, že už zdaleka lepším týmem nejsme, Florida nás přehrává, je mnohem pohyblivější a její přesilovky - tak to je úplně jiná písnička než ty naše! Téměř celou přesilovku strávit v útočném pásmu, to jsem od nás ještě letos neviděl - ale ono to souvisí i s tím, jak ty přesilovky bráníme, nedokážeme vůbec dostat puk z pásma... Prostě letos zatím všechno špatně, jen Budaj se rozchytal, mimo ten první gól chytá sympaticky.
 
25.10.2011 03:25 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarNo, Cole je dneska aspoň vidět. Subban se lepší, zbytečně šel ven, ale aspoň to pak trochu napravil parádním hitem po návratu z trestný lavice. Ale hra mi teda nepřijde, po relativně slušným úvodu, nijak zázračná.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já myslím, že je to neporovnatelně lepší. Jasně Floridu přehráváme a nedáváme jí moc prostoru. Zlepšil se Diaz a Weber, útok Pacci, Desharnias a Cole se lepší zápas od zápasu. PK taky dnes hraje ve formě blížící se loňské. Jen Budaj mi přijde nejistý a jeho gól by se určitě dal chytit. Pokud není v bráně Carey, tak nemám jistotu, tu si musí Budaj vybudovat, alespoň u mě jo.
Ohraná písnička je koncovka, vyložených šancí bylo, zejména v lepšících se přesilovkách, nespočet, je to proměňovat.
Jestli dnes nebudou dva body, tak to bude velké zklamání!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Protože neumíme zvednout puk nahoru...smajlik
 
AvatarNo tak co se nám změnilo? Moc toho není - přesilovky vypadaly trochu lépe, vrátil se Špaček místo "fyzicky" hrajícího Jemelina, Nokelainen s Blundenem jsou velký chlapi smajlik a v bráně stojí Budaj. To je tak v kostce asi všechno nové z naší strany, vše ostatní při starém, bohužel... smajlik. Nechápu vyloučení Gorgese a už vůbec nechápu tu naší "zálibu" namazávat puky před bránu - co to tam zase Cammalleri dělal??? To nemůže vyhodit puk po mantinelu? Nechápu... S tímhle nás Flyers zadupou do země!
 
25.10.2011 02:29 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarTa druhá přesilovka vypadala, jak kdyby nám zeshora poslali fungl novej tým.. škoda, že to ten floridskej cucák tak vychytal. A pak tradiční nedáš - dostaneš, no. A začali jsme usínat, jsem zvědavej na nástup do druhý třetiny.
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to na facebook stránce Caryho a ta se zatím nikdy nemýlila.
 
24.10.2011 18:12 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:A je to isté??? Pretože, keď hej tak dnešný zápas si nemôžem nechať ujsť! smajlik
No nie že by som bol jeho nejaký extra fanúšik, ale som veľmi zvedavý na jeho výkon! smajlik
 
AvatarDnes v bráně Budaj...
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik Asi nějaký spešl švýcarský matroš
 
AvatarReakce na příspěvek:Takovou fyzickou hru jako Jemelin by do týmu přinesl každé z nás tady na foru... No holt do novin se nemůže říct pravda, to je jasný. Booth nehrál tento rok moc dobře, ale stejně si myslím, že ten trejd není dobré, Sturm to je cestovatel, hraje špatně poslední roky, Samuelsson není špatné, ale taky to není rozhodně plajer pro budoucnost. DNeska Florida a v bráně nejspíš skvěle chytající Theodore. Budeme muset předvést konečně výkon bez chyb a výkyvů, aby zůstaly dva body doma. K Markovovi už se nevyjadřuju, nervy mám jen jedny, stačí mi ted sledovat naše zápasy...
 
AvatarJinak solidarita navenek je hezká věc, ale nic se nesmí přehánět, že pane Weber - to jste byl zhulený či co, když jste mluvil o Jemelinovi...smajlik?
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, to tvrdím od začátku!
 
AvatarTrejd Gomeze to byl kauf smajlik smajlik smajlik
Mě pořád štve Markov... Už jsme odehráli dva zápasy proti Torontu a tam si nešlo nevšimnout skvělých výkonu Johna Michaela Lilese- bek který byl v létě k dispozici, ale my museli podepsat Markova, který se za těžké prachy léčí... Markov je podle mě jedna z části tajenky našeho neúspěchu a nějaký trejd, v podstatě bezvýznamných hráčů, nic nezmění.
 
AvatarJak by na to zareagoval? Povolal Blundena a přivedl Nokelainena - docela dobré srovnání, ne smajlik? Ale tak je pravdou, že Booth byla daleko lepší protihodnota k trejdu než Trotter, takže Florida si mohla líp vybírat. Spíš je na tomhle trejdu vidět rozdílná odvaha obou manažerů, protože třeba Booth určitě patří k tomu lepšímu, co Florida měla na soupisce - my jsme v daleko horší situaci byli schopni obětovat pouze hráče z farmy, takže jsme ani nemohli nic lepšího jako protihodnotu čekat... smajlik.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.10
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Říkal jsem, že když si vše sedne, nejlépe placení ... | více
  • Naprostý souhlas, trenér rozhodně není jenom doplňek. Herní styl ... | více
  • Já v těch slovech rozpor vidím a podstatný, ale ... | více
  • Ano, psal jsem boj o PO, k tomu ještě ... | více
  • Mě nenasereš, já od tebe takovou reakci čekal smajlik. ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík